Malbia

Hur hittar man långa sökord? (long tail keywords)

Hur man hittar långa sökord? Ta din SEO till nästa nivå genom att rikta in dig på långa sökord med mindre konkurrens; använd Googles sökförslag, webbplatser för frågor och svar, gratis verktyg som sökordsplaneraren, relaterade sökningar och People Also Ask-funktionen för att hitta specifika fraser med hög konvertering.

malbia.se

Bransch experter

Nyckelord är ett kraftfullt verktyg för digital marknadsföring. Långa svansnyckelord är särskilt viktiga för framgång, från att förbättra din sökmotoroptimering (SEO) till att göra det lättare att bygga en relation med din målgrupp. Lär dig mer om långa svansnyckelord och några av de bästa strategierna för att hitta dem.

Vad är långa nyckelord?

Om du arbetar inom digital marknadsföring har du förmodligen hört talas om nyckelord — så vad gör ett långt svansnyckelord annorlunda?

Vad är långa sökord i SEO, kanske du undrar? De är mer specifika fraser, ofta innehållande tre eller fler ord. Dina långa svansnyckelord möter mindre konkurrens i sökrankningarna.

Dina långa svansnyckelord har mindre konkurrens i sökrankningarna. Det är vanligtvis ett lägre antal sökningar för långa svansnyckelord. Även om det inte finns någon fast längd för vad som utgör ett långt svansnyckelord, har de vanligtvis flera ord som ger mer specifik kontext för en sökares fråga.

Varför är långa svansnyckelord fördelaktiga för SEO?

När du försöker ranka för nyckelord kan det vara fördelaktigt att rikta in sig på de med mindre konkurrens. Till exempel, om ditt företag erbjuder IT-tjänster, är nyckelordet ”IT-tjänster” brett. Du kan försöka ranka för det, men det kommer sannolikt att ta mycket längre tid att se resultat.

Din SEO-strategi bör fokusera på långa nyckelord för att generera mer trafik. Istället för att bara försöka ranka för ”IT-tjänster” kan du försöka ”Hantera IT-tjänster i centrala Harrisburg.” Du kommer att ha mindre konkurrens för det längre nyckelordet än det korta, vilket gör det lättare att få din webbplats på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Kom ihåg hur vi sa att långa nyckelord är mer specifika?

När du skriver innehåll riktat till målgruppen — till exempel en IT-tjänst i centrala Harrisburg — är relevanta läsare mer benägna att hitta dig. Människor som gör sådana specifika sökningar vet exakt vad de letar efter, så konvertering är mer sannolik när de hittar din webbplats under en lång svansnyckelordssökning.

5 strategier som du kan använda för att hitta långa svansnyckelord (long tail keywords)

Att hitta långa svansnyckelord är lättare än du kanske tror. Många av de metoder vi använder för preliminär nyckelordsforskning drivs av att genomföra sökningar på Google. Det finns dock också nyckelordsforskningsverktyg tillgängliga. Oavsett vilken väg du väljer kommer de långa svansnyckelorden att vänta på dig.

1. Använd Googles sökförslag eller autokomplettering

Att hitta långa svansnyckelord är lättare än du kanske tror. Många av de metoder vi använder för preliminär nyckelordsforskning drivs av att genomföra sökningar på Google. Det finns dock också nyckelordsforskningsverktyg tillgängliga. Oavsett vilken väg du väljer kommer de långa svansnyckelorden att vänta på dig.

Dessa två fraser är långa svansnyckelord eftersom de är mer specifika än ”tillaga ryggbiff.”

Om du kan ranka för ”tillaga ryggbiff med smör eller rapsolja” är det sannolikt att du gör en konvertering. Sökaren har förmodligen redan bestämt sig för att de vill tillaga ryggbiff med smor eller rapsolja vid den tidpunkten, vilket gör det mycket mer sannolikt att de letar efter råd eller specifika produkter.

2. Sök på fråge- och svarwebbplatser och forum

Det finns många fråge- och svarwebbplatser där ute. Några av de främsta namnen inkluderar Quora, Answer the Public och Reddit. Människor letar efter ett svar när de postar en fråga på en av dessa sidor — vanligtvis för att deras sökning inte gav ett tillfredsställande svar.

Du kan skapa innehåll för att tillfredsställa din målgrupps sökning. Du kommer att ha mindre konkurrens eftersom nyckelordet är så specifikt. Så länge ditt innehåll är publikvänligt, och du följer andra SEO bästa praxis, bör du börja se resultat.

3. Använd ett gratis nyckelordsforskningsverktyg

Det finns gott om gratis nyckelordsforskningsverktyg tillgängliga. Vår favorit är Google Keyword sökordsplanereran.

4. Kontrollera de relaterade sökningarna

Om du utför en Google-sökning och rullar till botten av den första resultatsidan kommer du att se ett område med flera relaterade sökningar. Om vi återgår till exemplet ”hur man gör den bästa pizzan” kommer vi att se relaterade sökningar för de tio bästa recepten, hur man gör pizza i en ugn och en steg-för-steg-guide. Dessa är bra exempel på långa svansnyckelord som sökare vill se.

5. Titta på People Also Ask (PAA)

Googles PAA-funktion är en guldgruva för långa svansnyckelord.

Skriv in variationer av nyckelord som du tror kan vara värda att rikta in dig på och se vilka andra frågor människor ställer. PAA på min ”hur man gör den bästa pizzan” fråga visar flera vanliga frågor. En frågar vilka de bästa ingredienserna är, medan en annan frågar, ”vad är det bästa sättet att tillaga ryggbiff?”

Få expert hjälp med långa sökord

Ge en massiv skjuts till din lokala SEO-strategi med hjälp av malbia.se