Malbia

Sökmotoroptimering (SEO)

Att synas på sökmotorer, särskilt Google, är avgörande för nästan alla företag idag. Om du inte är synlig i sökresultaten riskerar du att missa potentiella kunder och affärsmöjligheter. Det är helt enkelt så det är.

Låt vår SEO-byrå ta hand om din webbplats och se till att den är optimerad för sökmotorer så att du kan få bästa möjliga placering i de naturliga sökresultaten. Vi hjälper dig att sticka ut online och attrahera fler besökare till din webbplats.

Hamna Högst Upp På Sökresultatet

Vi på Malbia är experter på att göra din webbsida synlig på internet genom sökmotoroptimering, eller SEO. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa skräddarsydda SEO-lösningar för företag i alla branscher.

Oavsett om ditt företag är stort eller litet, och oavsett vilken bransch du verkar inom, kan vi hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten.

SEO är en komplex värld med många olika delar att tänka på. När det görs på rätt sätt kan det vara en riktigt stark marknadsföringskraft.

Gratis SEO-Analys För Din Hemsida

Vi granskar din webbplats noggrant och identifierar möjligheter för förbättring. Sedan återkommer vi via e-post med skräddarsydda rekommendationer.

Sökmotoroptimering – vår process

SEO-Analys

 
 • Vi börjar med att undersöka din bransch och vilka sökord du vill synas på. Vi föreslår även nya sökord som kan locka fler affärer.

  Det är inte bara viktigt att synas högt i sökresultaten på Google, utan också att använda de rätta orden. Vi optimerar din webbplats baserat på de mest effektiva sökorden för din verksamhet.

 • Därefter granskar vi din webbplats för att se till att den laddas snabbt, är anpassad för mobiler, har säker anslutning (https), har relevant och användarvänligt innehåll, samt är bra indexerad. Vi kommer med förslag på förbättringar och nytt innehåll.
 • Slutligen ger vi dig en realistisk bedömning av vad som kan uppnås inom en rimlig tidsram och ger dig en kostnadsfri och icke-bindande offert.

Optimering

 

Vår tjänst innefattar en noggrann genomgång och detaljerad förbättring av din webbplats. Det är avgörande för att vi ska kunna lyckas med vår sökmotoroptimering.

Optimeringsprocessen innefattar

 • Vi gör specifika sidor på din webbplats mer synliga och rankningsvänliga för Google genom att skapa tydliga rubriker, uppdaterade titlar och beskrivningar, samt innehåll som är både lockande och relevant för besökarna.
 • Vi säkerställer att din webbplats uppfyller de grundläggande kraven för att få så hög placering som möjligt på Google och därigenom få de bästa möjliga resultaten i de naturliga sökresultaten.
 • Vi arbetar med att göra din webbplats mer användarvänlig för att förbättra användarupplevelsen (UX).
 • Vi förbättrar din webbplats genom att göra den snabbare, se till att den syns på sökmotorer och göra den lättläst för besökarna.
 • Vi ordnar din webbplats så att den blir enklare att navigera på och hitta information på.

Det är upp till dig om du vill prata med oss och göra förändringarna själv eller om du vill att vi tar hand om allt åt dig.

Vi ser till att följa upp och visa vilka resultat vi har uppnått.

Vi skickar dig regelbundna rapporter med statistik om hur din webbplats presterar för de sökord du valt tillsammans med din SEO-byrå. Vi följer processen steg för steg och letar ständigt efter nya sätt att utveckla din verksamhet och marknadsföring. Till exempel kan vi kombinera SEO-arbetet med andra marknadsföringsstrategier för att maximera resultaten.

200 milj Google sökningar varje dag i Sverige

Förutom SEO erbjuder vi olika marknadsföringsstrategier för att hjälpa din verksamhet att växa.

I den digitala världen finns det många sätt att marknadsföra ditt företag. Sökmotoroptimering är en pålitlig metod för att synas och locka kunder på lång sikt. Men när vi kombinerar den med andra kanaler blir den ännu kraftfullare.

Sökord: Att välja rätt sökord handlar om att förstå vad potentiella kunder söker efte

För att lyckas med sökmotoroptimering är det viktigt att välja rätt sökord att fokusera på. Att sikta på breda och populära sökfraser kan vara lockande, men konkurrensen är ofta mycket hård. Istället kan det vara smart att hitta mindre konkurrensutsatta sökfraser som är mer passande för din verksamhet. På så sätt kan du snabbare se resultat och få tillbaka din investering i SEO-arbetet.

Oavsett vilken bransch du är i finns det unika sökord och fraser att utforska, som dina konkurrenter kanske har missat. Genom att träffa rätt med dina sökord kan du göra stora framsteg i ditt SEO-arbete.

Varje dag görs det ungefär 60 miljoner sökningar på Google i Sverige. Genom speciella SEO-program eller Google-verktyg kan du se hur populära vissa sökord är genom att titta på antalet sökningar per månad eller år. Det är svårt att säga exakt hur många sökningar som krävs för att ett visst sökord ska vara lönsamt, eftersom varje fall är unikt och det finns många faktorer som påverkar. Men som en grov uppskattning kan du räkna med att minst 50 sökningar per månad är en rimlig nivå att utgå ifrån när du planerar din sökmotoroptimering.

När du har valt ett sökord med en rimlig mängd sökningar är nästa steg att se till att en bra placering i sökresultaten också genererar många klick. Vi strävar efter att varje besök på din webbplats ska resultera i en konvertering, det vill säga en avslutad affär. Genom att förbättra användarupplevelsen (UX) gör vi din sida så övertygande och konverterande som möjligt.

Det är viktigt att notera att det valda sökordet bör vara “köporienterat” snarare än allmänt. Det betyder att personen som söker är intresserad av att köpa en tjänst eller produkt, inte bara surfa eller leta efter information i allmänhet.

En pålitlig SEO-byrå kan inte lova specifika placeringar på Google och andra sökmotorer eftersom ingen har direkt kontroll över deras algoritmer och sökresultat. Vad vi på Malbia kan garantera är att vi alltid lägger ner hårt arbete för varje kund.

Med vår långa erfarenhet kan vi snabbt anpassa oss till förändringar och säkerställa att våra kunder får en stabil och pålitlig service. Vi har många kunder som har behållit sina topplaceringar i flera år, trots Googles uppdateringar av algoritmen. Kontakta oss gärna för referenser från våra framgångsrika samarbeten.

Om det skulle hända något oväntat fortsätter du självklart att dra nytta av vårt arbete. Den auktoritet vi bygger upp är beständig och kan inte tas bort med en knapptryckning. Sökmotoroptimering kräver kontinuerligt underhåll för att vara maximalt effektivt, men en väl utförd optimering håller länge även om du tar en paus.

För att summera: Malbia skapar auktoritet, bygger förtroende och ser till att din webbplats behåller en stabil position i toppen av sökresultaten.

Fyll i formuläret nedan för att boka ett gratis möte och ta reda på hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med SEO!

Låt oss skapa magi tillsammans

Vi återkommer vanligtvis inom en dag.

Vad Letar Google Efter?

Sökmotoroptimering handlar om att göra din webbplats attraktiv för sökmotorerna på internet. Men vad är det då som de mäktiga sökmotorerna letar efter? Här är några enkla tips som kan hjälpa dig att ranka högre på Google.

Relevans

Sökmotorer vill göra det enkelt för användare att hitta relevanta svar på sina frågor. Oavsett om det är en enkel fråga, som när andra världskriget slutade (då får du svar direkt utan att klicka), eller en mer komplex fråga, som hur man hittar en bra fiskrestaurang i Stockholm.

"Tanken är att sökresultaten ska vara helt relevanta för sökningen. När någon söker och klickar på det översta resultatet, förväntar de sig att informationen där matchar deras avsikt med sökningen."

Google använder sina egna interna algoritmer för att generera sökresultaten, och exakt hur de fungerar är bara känt av Google själva. Men Google ger tips och riktlinjer för vad de värdesätter på en webbsida, och de uppdaterar sina algoritmer regelbundet för att förbättra sökresultaten för användarna. Det är viktigt att vara uppmärksam på dessa riktlinjer och uppdateringar om man vill göra en effektiv sökmotoroptimering som håller över tid.

Innehållets kvalitet och användarvänlighet är avgörande för din webbplats framgång.

Det viktigaste för sökmotoroptimering är att publicera relevant och användbar information, oavsett om det är i form av text, bilder eller annan media. Enligt Google själva bör du skriva för människor istället för sökmotorer. Det betyder att det är viktigt att innehållet på din webbplats fokuserar på att vara till nytta och intresse för besökarna. Enligt senare undersökningar tenderar Google att premiera innehåll som satsar på långsiktighet och att förstå användarnas syften med sitt besök.

Kortfattat: Fokusera din sökmotoroptimering på att skapa en positiv upplevelse för användarna istället för att överdrivet betona specifika sökord.

Att ha en användarvänlig webbplats med enkel navigation, sökfunktion och tydliga interna länkar till relevant information ger många SEO-fördelar.

80% av trafiken kommer från mobil – laddningshastighet

Se till att din webbplats är anpassad för olika enheter som datorer, mobiler, surfplattor och liknande. Google har tydligt sagt att responsiv design är den bästa metoden för sökmotoroptimering. Dessutom är det viktigt att ha en bra användarupplevelse även på mobila enheter, enligt principen är telefon upplevelsen den viktigaste.

Hastigheten på din webbplats är allt viktigare för Google och andra sökmotorer. En långsam webbplats kan orsaka problem med sökmotoroptimeringen i framtiden.

Sidan måste ladda snabbt för att påverka din SEO positivt. Säkerställ att dina sidors ”Core Web Vitals” uppfyller Googles standarder. Dessa mäter laddningstid, interaktivitet och visuell stabilitet och är viktiga för din webbsida.

 • Det är viktigt att användare snabbt kan börja använda din sida utan fördröjning (First Input Delay).
 • Det viktigaste innehållet på din sida bör laddas på mindre än 2,5 sekunder (Largest Contentful Paint).
 • Element på sidan bör inte förändras eller flytta sig flera sekunder efter att sidan har börjat ladda och visas för användaren (Cumulative Layout Shift).

Läs mer om detta i vår artikel om Core Web Vitals och hur du bör anpassa din sida för att stärka din SEO.

Internlänkning

Internlänkar som placeras av författare och redaktörer i innehållet hjälper användarna att enkelt navigera på webbplatsen. Detta gör det inte bara lättare för besökarna, utan det förbättrar också indexeringen och ger mer tillförlitliga SEO-signalerna till Google.

Här är några fördelar med internlänkning:

 • Genom att använda interna länkar ger du besökarna fler möjligheter att utforska mer på din webbplats. Genom att inkludera relevant information och tydliga länktexter kan du minska avvisningsfrekvensen och hålla besökarna kvar på sidan längre.
 • Genom att inkludera länkar med specifika sökord som ankartext kan dessa ord få högre värde i sökmotorernas ögon. Till exempel, om vi vill att en sida ska ranka för sökordet ”sökmotoroptimering”, kan vi börja med att länka från andra sidor med just det sökordet som ankartext. Det är dock viktigt att variera ankartexten för att undvika att det ser misstänkt ut, eftersom att använda samma ankartext för många länkar kan ses som spamaktigt.
 • Länkar hjälper Googles sökrobotar att bedöma och indexera din hemsidas användbarhet och pålitlighet. Ju mer frekvent robotarna besöker din hemsida, desto bättre kan de bedöma dess relevans.

När ni växer så växer även vi. Vi älskar att hjälpa företag med synligheten på Google. Boka in ett möte med oss så kan vi bolla runt lite tillsammans.

Malbia SEO-Byrå Levererar Långsiktiga Resultat

När du beställer sökmotoroptimering är det viktigt att komma ihåg att resultaten inte kommer omedelbart. Sökmotoroptimering är en kontinuerlig process som kräver ständig uppmärksamhet och anpassning. Det innebär att du behöver hålla dig uppdaterad om förändringar i Googles algoritmer och regelbundet producera nytt relevant innehåll.

Vi fokuserar på långsiktiga resultat och personligt engagemang för att säkerställa att du som kund är nöjd med vår tjänst. Vårt mål är att skapa ett långsiktigt samarbete där du når dina mål och fortsätter att växa med oss.

Kvalitetsinnehåll är nyckeln: En av de mest avgörande faktorerna för en framgångsrik SEO är att skapa högkvalitativt och relevant innehåll som tillfredsställer användarnas behov och svarar på deras frågor.

En Ny Sorts Digital Marknadsförare Har Dykt Upp.

På Malbia har vi många års erfarenhet av sökmotoroptimering (SEO), en av våra huvudtjänster. Vi har hjälpt otaliga kunder att nå toppen på Google och vet hur man får bästa resultat. Men vi erbjuder inte bara SEO – vi är en av Nordens ledande inom digital marknadsföring och täcker olika kanaler som prestandabaserad marknadsföring och Google Ads.

Vi analyserar, planerar och sätter långsiktiga mål för ditt företag och hjälper dig att uppnå dem. Vi erbjuder även hjälp med att skapa egna plattformar och innehåll såsom texter, bilder och video.

Vi skräddarsyr våra tjänster för ditt företag och ger dig full insyn i vårt arbete och dess resultat. Tillsammans bygger vi förtroende och skapar en miljö där ditt företag kan växa på det sätt ni önskar. Välkommen till Malbia!

Vår SEO-Byrå Hjälper Till Att Etablera Auktoritet.

Syftet med SEO är att få din webbplats att sticka ut i sökmotorerna och rankas högre än konkurrenterna inom samma ämnesområde. Det finns olika sätt att göra detta på. Vissa försöker hitta snabba genvägar som ger omedelbara resultat, men dessa kan vara osäkra och leda till att din ranking snabbt sjunker eller att din webbplats straffas av sökmotorerna. Det är viktigt att arbeta på rätt sätt för att undvika dessa risker och istället bygga en stabil och pålitlig närvaro online.

Vi Fokuserar På Stabilitet, Långsiktighet Och Trovärdighet.

På Malbia prioriterar vi stabilitet, långsiktighet och trovärdighet i vår sökmotoroptimering. Vi börjar med att noggrant bygga upp och förbättra hemsidorna vi arbetar med för att göra dem till auktoriteter enligt sökmotorerna.

Auktoritet byggs främst genom kvalitativt innehåll som är korrekt, användarvänligt och unikt. Vi strävar efter att erbjuda besökare något unikt som de inte kan hitta någon annanstans.

Genom att få rekommendationer i form av länkar från andra relevanta webbplatser, ökar sidan sin auktoritet och förbättrar sin ranking på viktiga sökord. Vi arbetar noggrant och engagerat för att skapa den nödvändiga kraften och förtroendet för att din webbplats ska bli den ledande inom er bransch. När vi väl har nått den positionen, är vi dedikerade att behålla den.