Malbia

Remarketing annonser på Google

Remarketing annonser på Google är effektiva eftersom de riktar sig till personer som redan har visat intresse för ert varumärke eller era produkter/tjänster genom tidigare interaktioner på er webbplats eller app.

Remarketing Annonser Ökar Kundernas Köplust med 80%

Att kundernas köplust ökar med 80% när de känner igen ett varumärke från annonserna kan förklaras av flera faktorer. För det första skapar repetition och exponering en grad av bekantskap och förtroende för varumärket hos kunden. När de ser samma varumärke gång på gång, även om det bara är i form av annonser, skapas en känsla av förtrogenhet och tillhörighet till varumärket.

Denna känsla av bekantskap ökar sannolikheten att kunderna väljer att göra affärer med det här varumärket när de är redo att köpa. Det är en psykologisk princip som kallas ”repeated exposure effect”, där människor tenderar att utveckla en positiv attityd till något bara genom att vara utsatta för det regelbundet.

Vinka inte hejdå till besökare som har visat intresse

De flesta e-handlare och B2B-företag har en konverteringsgrad som ligger mellan 2% och 5%. Din webbplats troligtvis hamnar någonstans inom det intervallet.

Det betyder att mer än 95% av dina besökare kommer in på din webbplats, men av någon anledning lämnar den utan att genomföra en önskad handling, som att göra ett köp eller fylla i ett kontaktformulär.

Ska du bara låta mer än 9 av 10 av dina besökare gå, trots att de faktiskt har visat intresse för vad ditt företag erbjuder?

Vad är retargeting?

Retargeting är en smart teknik som visar annonser för personer som redan har besökt din webbplats eller använt din app. Det gör det möjligt att fortsätta synas för potentiella kunder även efter att de har lämnat din sida. Hur fungerar det? Jo, genom att placera en liten pixel på din webbplats som skapar en cookie i besökarens webbläsare. Denna cookie kan sedan användas för att rikta annonser tillbaka till besökaren när de surfar på andra webbplatser. Det är ett kraftfullt verktyg för att påminna dina besökare om ditt varumärke och öka chansen att de konverterar till kunder.

Låt oss driva resultat

Tillsammans

Slappna av medans vi strävar efter att maximera din digitala närvaro och framgång.